Tuotekategoriat

Ohje

Ohje

Miten voin tehdä tilauksen?
Valitse haluamasi tuotteet, mukaan lukien väri ja koko, katso valintakokoonpanomme. - Lisää ostoskoriin tai klikkaa ostaaksesi - Täytä asianmukaiset henkilökohtaiset toimitusosoitetiedot - Syötä maksusivu - Maksun onnistuminen - Tilaa onnistunut.

mikä on toimituspäivä?
Käsittelemme tilauksesi yleensä 24 tunnin kuluessa tilauksen vastaanottamisesta, ja kaikki tilaukset annetaan yleensä 24–48 tunnin kuluttua. Ymmärrä viivästys, joka aiheutuu kolmannen osapuolen syistä, kuten säästä, lomista ja lakkoista.

Milloin voin vastaanottaa tavarat?
Toimitamme tilauksesi yleensä 48 tunnin kuluessa ja arvioitu toimitusaika on 7-12 arkipäivää. Ymmärrä viivästys, joka aiheutuu kolmannen osapuolen syistä, kuten säästä, lomista ja lakkoista.

Miten voin palauttaa sen?
Voit päättää, onko se oikea sinulle 30 päivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Olemme iloisia voidessamme hyväksyä epätasaiset, pesemättömät tai palautetut vialliset tuotteet. Voit seurata palautuspolitiikkaamme ja ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme selittämällä palautettavan tuotteen ja palautuksen syyn.

Voinko vaihtaa tilaukseni?
Käsittelemme tilauksesi alusta alkaen, joten emme voi tehdä muutoksia tai muutoksia tilaukseen tilauksen vahvistamisen jälkeen. Jos olet varma, että haluat muuttaa tilaustasi, ota meihin yhteyttä sähköpostitse 24 tunnin kuluessa onnistuneesta maksusta ja tarkistamme, sopiiko tilauksesi muutokseen. Yli 24 tuntia emme voi muuttaa tilaustasi.

En ole saanut mitään vahvistusviestejä, mitä minun pitäisi tehdä?
Anteeksi kuulla tällaiset uutiset! Sähköpostit voidaan lähettää suoraan bulkki- / roskapostikansioon. Samaan aikaan, koska sähköpostiosoitteesi tai -muoto voi olla virheellinen, järjestelmämme ei tunnista sähköpostiosoitettasi, mikä myös estää sinua saamasta sähköposteja. Varmista siis, että sähköpostiosoitteesi on oikea. Mutta älä huoli, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Tarkistamme yksityiskohtia, kuten tilauksen tilaa.

Oletko lähettämässä kotimaassani, mikä on kuljetuskustannukset?
Toimitamme maailmanlaajuisesti. Tarjoamme ilmaisen toimituksen useimmille maille ja alueille ympäri maailmaa. Jos sinun on nopeutettava tilaustasi, tarkka kuljetusmaksu vaihtelee kohteen ja määrämaan painon mukaan.
Tarjoamme asiakkaillemme aina sopivimman toimituspainon, joka auttaa säästämään rahaa. Tavoitteenamme on aina toimittaa tuotteita asiakkaillemme nopeasti ja turvallisesti.

Miten tiedän, onko kohde lähetetty?
Kun lähetämme tilauksesi, lähetämme sähköpostiosoitteeseesi ilmoitusviestin. Seurantanumerot annetaan yleensä muutaman päivän kuluessa lähettämisestä, ja päivitämme tilisi seurantatiedot. Ota huomioon sähköpostiosoite.

Mihin voin palauttaa sen?
Kun olet ottanut yhteyttä asiakaspalveluumme ja päässyt yksimielisyyteen, voit lähettää nämä kohteet asiakaspalveluumme määrittelemään palautusosoitteeseen. Kun olemme vastaanottaneet kohteen, vahvistamme antamasi paketin seurantatiedot ja tarkistamme kohteen tilan. Jos kaikki asiaankuuluvat standardit täyttyvät, palautamme sinulle pyynnön mukaan; tai jos pyydät vaihtoa, korvaaminen lähetetään sinulle pääkonttoristamme. Huomaa: koska tuotteemme ovat eri varastoja. Siksi asiakaspalvelumme on määritettävä palautusosoite.

Onko ostoksia sivustossa turvallinen?
Olemme ylpeitä voidessamme tarjota turvallisen ja luotettavan verkkokaupan kokemuksen. Kun kirjoitat henkilökohtaisia ​​tietojasi sivulla, olet suojatussa tilassa (SSL-varmenteen avulla). Kunnioitamme myös yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet suojaamaan yksityisyyttäsi.